75 jaar BSV Helpman-Oost!

In mei bestond BSV Ons Belang 100 jaar! Dat was natuurlijk reden voor een feestje.

Maar in september dit jaar is het feest in BSV Helpman-Oost! Dan bestaat deze BSV 75 jaar. Dit is wat ze over het feest te vertellen hebben:

“Buurt- en speeltuinvereniging Helpman-oost bestaat dit jaar 75 jaar. Dat is iets om te vieren. Op zaterdag 23 september is het feest voor jong en oud. We hebben oog voor de historie van onze speeltuin. En we laten zien wat er nu allemaal aan activiteiten gebeurt in en rond de speeltuin. Het bruist bij de speeltuin. Er wordt geklaverjast, gebiljart, geschilderd, gezongen en nog veel meer. Podium-Zuid zorgt in de winter voor muziek. We huisvesten de oudste schaakvereniging van de stad. Een van de activiteiten op 23 september is het versieren van fietsen. We hopen dus dat veel kinderen die dag op de fiets komen!

De dag staat ook in het teken van de opening van de vernieuwde speeltuin. In 2022 bleek de speeltuin nodig aan een opknapbeurt toe te zijn. Ook kwam de boomhut in de knel, omdat de bomen weer gegroeid waren. Met hulp van de Speeltuincentrale is een herstelplan opgesteld, waarbij zoveel mogelijk het karakter van de speeltuin behouden is gebleven. Ger de Wilde, de oorspronkelijke ontwerper van de speeltuin, is aangezocht voor de renovatie van de speeltuin. In de tweede helft van het jaar is hij met hulp van een aantal vrijwilligers begonnen aan het opknappen van de speeltuin. De werkzaamheden zijn bijna afgerond. Het was veel werk, maar de speeltuin is weer in oude glorie hersteld.

Er is dus van alles te doen. Met muziek en een hapje en een drankje. We hopen, dat jullie allemaal komen.

Tot zaterdag 23 september!”