Anja Aaldering is het nieuwe gezicht van de Speeltuincentrale

anja aaldering

Ze heeft zin om aan de slag te gaan. Op 1 november begint Anja Aaldering (58) uit Groningen als teammanager bij de vereniging Speeltuincentrale Groningen. ,,Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving en dat begint bij kinderen.’’

Wie is Anja Aaldering?
,,Ik ben ruim een jaar geleden gestopt als directeur/bestuurder van zorg- en welzijnsorganisatie MJD. Daar heb ik 17 jaar gewerkt en had ik te maken met 500 vrijwilligers. Het afgelopen jaar heb ik naast enkele bestuursfuncties extra aandacht kunnen besteden aan mijn 88-jarige moeder, die in Gelderland woont, mooie reizen gemaakt en ik ben voorleesmoeder geworden van een Syrisch gezin. Ik woon sinds 1984 met mijn partner in de Oosterpoort en wij hebben een dochter van 23 jaar. Toen onze dochter nog klein was, waren wij lid van de speeltuinvereniging in onze wijk. Wij kwamen daar graag.’’

Waarom deze functie bij de Speeltuincentrale?
,,Het is een uitdaging me in te zetten voor deze club in het sociaal domein, met ook weer 500 vrijwilligers. De speeltuinverenigingen spelen een belangrijke rol in de huidige participatiemaatschappij. Iedereen moet mee kunnen doen en dat begint bij kinderen en bij activiteiten in de buurt. Zo was ik blij verrast dat ik in het jaarverslag 2018 las dat speeltuinen ook in de zomervakanties open zijn, zodat ook thuisblijvers iets leuks kunnen doen.’’

Wat gaat er op 1 november gebeuren?
,,Dan begin ik aan mijn kennismakingsrondje langs alle speeltuinverenigingen in de stad. Ik hoop dat we samen met alle betrokkenen de toekomst zonnig tegemoet kunnen treden. Dat kan met aanvullende initiatieven, zonder al het goede, oude overboord te gooien. De besturen én de activiteiten moeten een juiste afspiegeling  zijn van de samenleving. Met de politiek zal ik eveneens samenwerking zoeken, want ook in het stadhuis moeten ze blijven beseffen hoe belangrijk de speeltuinen voor de stad zijn. De speeltuinen moeten zichtbaarder worden en een frisser gezicht krijgen met een trotsere uitstraling. Plekken waar je elkaar kunt ontmoeten, jong en oud, zodat iedereen het gevoel heeft erbij te horen. Daar werk ik samen met het bestaande team en alle vrijwilligers ontzettend graag aan mee.’’

 

[gepubliceerd op 10 oktober 2019]