Burgemeesters bezoeken speeltuin Van Ostade tijdens de Nationale Buitenspeeldag

Afgelopen woensdag 14 juni was het Nationale Buitenspeeldag! In de speeltuin van Stichting Van Ostade kwamen een tiental burgemeesters langs om met de kinderen te praten over het belang van buitenspelen.

Jantje Beton maakt zich namelijk zorgen, 1 op de 6 kinderen in Nederland speelt nooit buiten. Het is goed voor de sociale en fysieke ontwikkeling dat kinderen voldoende buiten spelen. Er moet iets veranderen en de burgemeesters kunnen daar wat in betekenen.

Er was een nieuw gezicht aanwezig in de speeltuin Van Ostade, Marijke van Beukering van Nieuwegein. Ze is precies één week burgemeester, daarvoor werkte ze in de Eerste Kamer. “Heeft u al iets veranderd in Nieuwegein?” vroeg één van de kinderen. “Nee, één week is een beetje te korte tijd voor mij. Maar ik ben wel van plan om de stad te verkennen en met heel veel kinderen te praten over wat zij belangrijk vinden voor buitenspelen,” aldus Marijke.

Er werden nog een aantal vragen gesteld door de kinderen. De burgemeesters gaven aan dat het belangrijk is om met de kinderen zelf in gesprek te gaan over activiteiten en initiatieven om buiten te spelen. Spelen de burgemeesters zelf buiten? Niet genoeg, daar komt ook nog verbetering in, volgens de burgemeester van Nieuwegein. “Ga vooral naar buiten, liever bolle spieren dan vierkante ogen!” zegt een andere burgemeester. De sfeer was energierijk en gezellig.

Ter afsluiting gingen de burgemeesters met de kinderen voetballen. De directeur van Jantje Beton en de burgemeester van Den Helder konden als geen andere de bal hooghouden, zelfs in hun nette pakken en strakke schoenen. Spongebob en Paw Patrol dansten rond de speeltuin en gingen met alle kinderen op de foto of spelletjes spelen.

Het was een drukke, warme en gezellige Nationale Buitenspeeldag in de speeltuin Van Ostade!

Meer zien? Check het filmpje van OOGTV!