Een week vol speelplezier

De tweede week van het Speelfestival zit er alweer op. Afgelopen week vond het Speelfestival plaats in de wijken Kreukelhof, Vinkhuizen-Zuid, Paddepoel, Oosterpark en de Hoogte. Het was een week vol gezelligheid waarin de kinderen volop hebben genoten van de verschillende activiteiten die de BSV’s te bieden hadden.

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, staande mensen en buitenshuis

Zo begon de week bij BSV Paddepoel met een blotevoetenpad waar de kinderen over verschillende materialen heen konden lopen. Niet alleen het blotevoetenpad was een groot succes, ook de sportactiviteiten waren erg geslaagd. Zo hebben de kinderen kunnen worstelen door de worstelworkshop van Zoe Soraya Klunder. Daarnaast was er een grote stormbaan van wel 17 meter! Hier konden de kinderen lekker al hun energie op kwijt. Ook was hier een zeskamp met uitdagende spellen. Na deze spellen werden de kinderen beloond met een heerlijke pannenkoek waarvan sommige kinderen er wel 4 op hadden! Verder hebben de kinderen sandwiches gemaakt, gespeeld op de waterbaan en was de speelcontainer weer aanwezig. 

Blote-voetenpad bij Speelfesitval Paddepoel

 

Bij de BSV Vinkhuizen kwam de NUSO-bus langs met een luchtkussen, skelters en oudhollandse spelletjes. Voor de FC Groningen fans was er in SV Oosterpark heel veel plezier te beleven. FC Groningen kwam hier namelijk langs om een voetbalclinic te geven. Ook is er volop gespeeld en gedanst. 

 

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en buitenshuis

Bij BSV de Hoogte begon de week met veel drukte en gezelligheid. Maandag waren er maar liefst 113 kinderen aanwezig die wel in waren voor een sportieve middag. FC Groningen kwam namelijk langs voor een speciale voetbalclinic. De rest van de dagen waren ook erg geslaagd.  Zo hebben de kinderen hier onder andere slijm en vliegers gemaakt, was er een Afrikaanse middag met onder andere djembé, is er een theaterworkshop gegeven, waren er waterspelletjes en werd de week afgesloten door DJ Arlan tijdens een groot eindfeest.

Kinderen kunnen deze zomer in elf speeltuinen in eigen wijk op vakantie

Voor de creatieve en stoere Hoogkerkers was er een graffiti workshop bij BSV Kreukelhof. Urban House Groningen kwam de graffiti workshop geven. De muren van Kreukelhof zijn versierd met coole graffiti namen (+ een uil) en er zijn prachtige kunstwerken gemaakt door de kids.