Jaarverslag 2022

Met veel trots presenteren we ons jaarverslag ‘Goed op weg’ van een toch weer bijzonder jaar.

Bijzonder omdat we in het begin van vorig jaar nog in een (gedeeltelijke) lockdown zaten en in de loop van het jaar alle beperkingen werden opgeheven. Het was weer wennen dat we geen 1,5 meter meer uit elkaar hoefden te zitten en het verplicht dragen van mondkapjes over was. We waren erg blij met de opstartsubsidie van de gemeente Groningen om een extra impuls te geven aan onze activiteiten.


Bijzonder omdat we eindelijk weer écht aan de slag kunnen om de speeltuinen te renoveren. In Helpman-Oost wordt de speeltuin opgeknapt en dat betekent dat de houten boomhut een tweede leven is gegund. In Kostverloren kon eindelijk met de inspraak worden gestart, waardoor het voorlopig ontwerp is aangepast en de uitbreiding van de speeltuin nog mooier gaat worden. Tipje van de sluier: binnenkort kunnen de kinderen van een 7,5 meter hoge glijbaan-toren afglijden. Misschien wel de hoogste glijbaan-toren van de gemeente Groningen.

Bijzonder omdat we vanaf 2022 elke vakantie Speelfestivals organiseren en niet alleen in de zomervakantie. Voor een kleine organisatie als de Speeltuincentrale heeft dit een behoorlijke impact. Voor de kinderen is het natuurlijk fantastisch dat we, samen met samenwerkingspartners, vrijwilligers en Speelambassadeurs, elke vakantie een mooi programma kunnen aanbieden. Een programma waar kinderen naast het vieren van vakantie ook spelend blijven leren en ontwikkelen.

 

Bijzonder omdat we dit jaar toch ook weer in een andere crisis zijn beland. Deze energiecrisis heeft ook als gevolg dat je anders gaat nadenken over de manier waarop je bezig bent. Zijn onze speeltuingebouwen wel duurzaam en zijn onze speeltuinen wel hittebestendig? Op welke wijze kunnen wij als Speeltuincentrale onze leden hierbij ondersteunen? Met dit soort vragen willen we graag het komende jaar aan de slag.

 

Tenslotte willen wij van onze kant onze samenwerkingspartners, subsidienten en sponsoren bedanken voor de fijne samenwerking en we kijken uit naar aankomend jaar!

 

Met vriendelijke groet,


Team Speeltuincentrale

Bekijk hier de link naar het jaarverslag:
Jaarverslag Speeltuincentrale 2022 digitaal_compressed