Kinderdorp bij BSV Ruischerbrug

Er is grote drukte deze week bij BSV Ruischerbrug. De 52ste editie vind op het moment plaats van het Kinderdorp. Elk jaar een ander thema bij het Kinderdorp, met dit jaar het thema “Magie”. Het is wederom een groot succes en zo’n 135 kinderen zijn dagelijks aanwezig om speelse activiteiten te doen. Er is een dagelijks programma opgesteld met verschillende activiteiten die de kinderen kunnen doen. Voor een prijs van 8 euro per kind per week kunnen de deelnemers participeren in de activiteiten. De week begon met het Huttenbouwdorp, waar de deelnemende kinderen onder begeleiding een magische hut konden bouwen en versieren. Iedereen is erg enthousiast en er hing een gezellige sfeer tijdens deze week.

“Naast het hutten bouwen was er nog veel meer te doen. Het leukste vond ik de knutsel ochtend. Het was de eerste keer dat ik heb mee gedaan, volgend jaar wil ik zeker weer”. Ids (9 jaar)

Het Kinderdorp is georganiseerd voor kinderen t/m groep 8. De laatste nacht van de week mogen kinderen uit groep 8 blijven slapen, als afsluiter voor hun deelname aan het Kinderdorp. Het jaar erop kunnen zij helpen met verschillende activiteiten en daarbij het ondersteunen van de vrijwilligers. Een groot succes volgens Iris Vanclooster, secretaris van BSV Ruischerbrug, waarin ze benoemd dat de organisatie en de uitvoering van de week goed en vloeiend is verlopen.

“De aanwezigheid van de hoeveelheid kinderen en aanmeldingen van de hoeveelheid vrijwilligers maakt het helemaal compleet!”. Iris Vanclooster, Secretaris bij BSV Ruischerbrug

Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten gepland, zowel nieuwe activiteiten (slijm maken) als activiteiten die bij vorige edities ook zijn gedaan. Waaronder het welbekende treintje en het maken van een kampvuur. Het roeien van voorgaande jaren is dit jaar vervangen voor het lopen in luchtballen (zie onderstaande foto). De kinderen zijn ook laaiend enthousiast Fedde (8 jaar) “Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt! Bij het timmeren kregen we hulp van 2 vaders. Er was een playbackshow en daar kon je ook dansen. Volgend jaar wil ik ook weer meedoen!”.

Erg mooi dat er al veel edities van het Kinderdorp zijn georganiseerd door BSV Ruischerbrug waarin er succesvolle en speelse activiteiten voor de kinderen worden neergezet. Elk jaar met positieve reacties vanuit de vrijwilligers, ouders en natuurlijk de kinderen. Nog even genieten, en daarna op naar de 53ste editie!

[gepubliceerd op 22 augustus 2019]