Kinderombudsman opent tweede week van de Speelfestivals

Op maandag 25 juli wordt door Margrite Kalverboer de tweede week van het Speelfestival geopend. De nationale Kinderombudsman gaat na een openingswoord samen met een aantal kinderen en Speelambassadeurs meedoen aan een heuse tropische stoelendans. De winnaar van de stoelendans mag met haar een hawaii lintje doorknippen om het Speelfestival officieel te openen.

Deze week worden speeltuinen van De Hoogte en Paddepoel omgebouwd tot een Tropisch Eiland, waar kinderen gratis kunnen meedoen met verschillende zomerse activiteiten. We beloven volop speelplezier, met educatieve, creatieve, sportieve en gezonde activiteiten. Er wordt gedanst, geklommen, gezwommen, geknutseld, allemaal op z’n tropisch. De opening van de week vindt plaats in BSV De Hoogte, Borgwal 88 in Groningen en begint om 13:30 uur.

11 Speelfestivals
In de zomervakantie worden 11 speeltuinen omgetoverd tot een Tropisch Eiland, waar kinderen gratis mee kunnen doen met verschillende workshops, sportactiviteiten en lekker kunnen luieren in de speeltuin. Voor de lekkere trek zijn er tussendoor gezonde snacks en drinken. De Speelfestivals vinden plaats in de speeltuinen in de Oosterparkwijk, de Hoogte, de Indische Buurt, Selwerd, Paddepoel, Vinkhuizen, De Wijert, Helpman-Oost, Corpus den Hoorn en op 2 locaties in Hoogkerk. Op de website van de Speeltuincentrale is het volledige programma (en ook eventuele wijzigingen) van de 11 Speelfestivals in te zien: Zomer Speelfestival 2022!

 

Speelambassadeurs
Bij de voorbereiding en uitvoering van de Speelfestivals zijn ook jonge vrijwilligers betrokken. Deze zogenoemde Speelambassadeurs helpen bij de begeleiding van de kinderactiviteiten. Er zijn dit jaar 40 Speelambassadeurs die minimaal 1 week als vrijwilliger bij een of meerdere de Speelfestivals actief zijn.

 

Ontwikkeling
De Speeltuincentrale begon vijf jaar geleden als experiment in 1 speeltuin en dit jaar gaan we voor de tweede keer in 11 speeltuinen een onvergetelijke zomer voor kinderen aanbieden. Samen met vrijwilligers, kinderen en organisaties in de wijk is het programma van de Speelfestivals tot stand gekomen. Daarom heeft elk Speelfestival per wijk ook een eigen, ander programma.

 

Sponsoren en subsidienten
Dankzij de financiële steun van de gemeente Groningen, Fonds Ter Schouw van Sanen, Emma Foundation, Grong, VSB-fonds, Sportakkoord Groningen, RK-SCI Vermogensfonds en andere fondsen kunnen we deze Speelfestivals organiseren.