Onderhoud & renovaties

De Speeltuincentrale
De Speeltuincentrale verzorgt een groot deel van het onderhoud van de speeltuinen voor haar aangesloten leden (BSV’s), daar valt groenonderhoud ook onder.

Onderhoud
SpeelTopVeilig voert twee keer per jaar de wettelijk verplichte inspecties aan speeltoestellen en ondergronden in de Groninger speeltuinen uit. Speeltuincentrale Groningen bekostigt deze inspecties vanuit het collectieve onderhoudsfonds. Daarnaast komt het wel eens voor dat er een speeltoestel kapot gaat. De Speeltuincentrale zorgt dan dat deze gerepareerd wordt. In samenwerking met het bestuur van de BSV zorgen we dat alles veilig blijft en er netjes en verzorgd bij ligt.

Renovatie speeltuinen

In samenwerking met de Buurt- en Speeltuinverenigingen wordt afgestemd of er een speeltuin gerenoveerd of opgeknapt moet worden. We zorgen dat we speeltuinen samen met experts ontwerpen. Er werken vele verschillende mensen mee, bijvoorbeeld wijkbewoners, architecten, onderwijzers en beleidsmedewerkers, en vooral juist de kinderen. Zij zijn experts op het gebied van spelen. Samen komen we tot de perfecte speeltuin.

Groenonderhoud
Ook vindt er geregeld groenonderhoud in de speeltuinen plaats door de firma E-plant. De gemeente controleert eens per vier jaar de bomen in de speeltuinen en snoeit deze indien nodig. Wanneer een gebrek aan een boom wordt ontdekt wordt deze boom één keer in het jaar gecontroleerd.


Onveilige situatie? Laat het ons weten!
Ziet u ondanks de wekelijkse inspecties een onveilig speeltoestel, neem dan contact met ons op: 050 – 313 55 67 of stuur een e-mail naar info@speeltuincentrale.nl.