Persbericht – Kids met een speurneus, opgelet! Speelfestival Detective komt eraan!

Op dinsdag 30 april start het Speelfestival in verschillende wijken in Groningen met editie ‘Detective’. Kinderen (4-12) kunnen gratis komen spelen, talenten ontdekken bij de workshops en activiteiten, een hapje eten en met mooie herinneringen weer naar huis.

Speelfestival Detective
Een detective stort zich op mysteries en ontdekt door het opspeuren van aanwijzingen wat er op een plaats delict gebeurd is. Kinderen kunnen gratis detective workshops volgen, hun vragen stellen aan de wijkagent, een vergrootglas en politie uniform knutselen, eigen code zaal maken, een parcours vol aanwijzingen afleggen en een bom ontmantelen. Elk Speelfestival heeft eet- en drinkmomenten. De Speelfestivals hebben vrije inloop, duren van 13:00-16:00 en meedoen is gratis.

Tijdens het meivakantie Speelfestival hebben we in verschillende wijken verschillende programma’s die samen met de Buurt- en Speeltuinverenigingen tot stand zijn gekomen. De losse programma’s, van wat er per locatie aan activiteiten gaat plaatsvinden, staan op www.speeltuincentrale.nl.

Zes Speelfestivals
In de meivakantie zijn er zes ‘Detective’ Speelfestivals in verschillende wijken in Groningen.
Alle Speelfestivals zijn van 13:00-16:00. Raadpleeg de poster voor meer info.
BSV de Hoogte:                                          dinsdag 30 april                Borgwal 88
BSV De Indische Buurt (D.I.B):                    woensdag 1 mei               Madoerastraat 16
BSV de Apenkooi (Vinkhuizen):                 donderdag 2 mei             Zilverlaan 4
BSV Selwerd:                                              vrijdag 3 mei                     Elzenlaan 72
BSV Semmelstee (Corpus den Hoorn)    maandag 6 mei                 Semmelweisstraat 182
BSV Paddepoel:                                          woensdag 8 mei               Watermanstraat 140

 (meer info: www.speeltuincentrale.nl onder het kopje Speelfestivals).

De Speelfestivals
De Speelfestivals zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Specifiek voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet op vakantie kunnen. Voor hen ontbreekt er een belangrijke tijd aan ervaringen en het maken van herinneringen. Speciaal voor deze groep worden de gratis Speelfestivals georganiseerd, een gevuld vakantieprogramma met leuke, sportieve, educatieve en gezonde activiteiten. Iedereen is welkom.

Afgelopen jaren hebben kinderen genoten van een vakantie in eigen wijk op de Speelfestivals van de Speeltuincentrale en de aangesloten Buurt- en Speeltuinverenigingen. ‘Aan zee’, ‘op de camping’, ‘Tropisch Eiland’, ‘Superhelden’, ‘de Artiest’, ‘Carnaval’ zijn al succesvolle thema’s geweest.


Ontwikkeling

De Speeltuincentrale begon in 2018 met de Speelfestivals als experiment bij één Buurt- en Speeltuinvereniging. Al drie jaar op rij hebben we in elf speeltuinen kinderen een onvergetelijke zomer aangeboden en dit jaar doen we dat graag opnieuw. Samen met vrijwilligers, kinderen en organisaties in de wijk komt het programma van de Speelfestivals tot stand.