Mooie Wijken

Mooie Wijken is een samenwerking tussen een groot aantal bewoners, ondernemers en organisaties in De Hoogte en de Korrewegwijk.  In deze wijken wordt samengewerkt aan allerlei mooie activiteiten en projecten waardoor iedereen, en vooral kinderen, dezelfde mogelijkheden en kansen krijgen als ieder ander. De kinderen werken samen met de bewoners om hun dromen en wensen voor een mooie leefbare wijk te realiseren. Een wijk waar je je veilig voelt, waar je jezelf kunt zijn en waar jij je talenten kunt ontdekken en gebruiken.

De kracht van Mooie Wijken is dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ze maken zich hard om de kinderen een fijne jeugd te geven en leerervaring voor de toekomst op te doen. Het is hiervoor belangrijk dat de losse partijen als één geheel hiervoor gaan. Hiervoor wordt het aanbod op elkaar afgestemd, wordt de PR gezamenlijk gedaan en kunnen invallen bij werkzaamheden. Het maakt dan niet uit welke dienst je doet, want je bent één wijkteam.
Samenwerking met de Speeltuincentrale

In mei 2020 heeft de Speeltuincentrale van de gemeente Groningen de opdracht gekregen om ook bij te dragen aan de doelen van Mooie Wijken.  Zo wordt er samengewerkt met veel lokale organisaties om kinderactiviteiten in deze wijken te organiseren.
Meer informatie over het project Mooie Wijken kun je vinden bij:

https://www.mooiewijken.nl/
https://www.facebook.com/mooiewijken
https://www.instagram.com/mooiewijken/