Recap: meivakantie Detective!

De meivakantie zat weer bomvol spannende avonturen op het Speelfestival. Het thema detective heeft verschillende elementen gebracht in de programmering. Van je eigen geheimschrift en vingerafdrukken maken, naar je soepel bewegen over een laser-pad, naar een bom ontmantelen die ergens in de speeltuin verstopt ligt. Er waren gratis detective workshops en eet- en drinkmomenten.

De Hoogte
Het leek even alsof de speeltuin van BSV de Hoogte was afgezet, door de rood-witte linten, maar niets was minder waar. Het was de aankleding van het Speelfestival Detective. De kinderen hebben bij een workshop van Mad Science geleerd over wat een detective precies doet en ze hebben hun eigen vergrootglas gemaakt. De zon liet zich gelukkig ook goed zien voor de buitenactiviteiten in de speeltuin!

D.I.B (de Indische Buurt)
Wow! Een volle speeltuin bij het Speelfestival bij D.I.B. Ruim 60 kinderen lieten hun glimlach achter na het meedoen met de activiteiten. Het spel ‘Arrow tag’ was favoriet. De kids moesten leren omgaan met pijl en boog en uiteindelijk, om de naam eer aan te doen, was het de bedoeling elkaar te tikken met de pijl (geen zorgen: er zit een stukje schuim op de punt van de pijl!). Er was een workshop Recherchewerk van Mad Science waarbij we veel jonge knappe koppen aan het werk hebben gezien. En het was zulk mooi weer.. natuurlijk is er veel buiten gespeeld en stond er fruit en water voor de kids klaar!

BSV de Apenkooi (Vinkhuizen)
Het was WARM op deze dag, maar… Groningen is na het Speelfestival bij BSV De Apenkooi een aantal detectives rijker. Na de spannende workshop van Mad Science is er fanatiek staarttikkertje gespeeld en zijn er mooie boevenjassen gecreëerd en… is er hier en daar een dutje in de vogelnestschommel gedaan.

Selwerd
De kids bij Bsv Selwerd moesten vandaag goed samenwerken om de bom, die ergens in de speeltuin verstopt was, te ontmantelen! Het is de jonge helden gelukt en Selwerd is gered! Mad Science heeft een workshop ‘Science of Security’ gegeven, en de kinderen hebben zelf hun eigen vingerafdrukken leren afnemen. Er was een spannend parcours uitgezet in de speeltuin, waar de kinderen de lasers (touwen) niet mochten aanraken. Kruipen, springen, klimmen geblazen!

Corpus den Hoorn (Semmelstee)
Speurpret bij Buurtcentrum De Semmelstee. Een 1 op 1 gevecht op het springkussen, geheimschrift maken en een speurtocht door het gebouw waarbij je aanwijzingen kon vinden om het mysterie te ontrafelen! 🕵️‍♀️

Paddepoel
Het leek even of er iets mis was gegaan bij BSV Paddepoel, maar nee hoor. De wijkagent en de boa van de wijk kwamen langs om alle vragen die de kinderen hadden over hun beroep te beantwoorden. Zo leer je nog eens wat! De kinderen konden ook een mugshot, politie-uniform en vingerafdrukken (laten) maken. En een ouderwets spelletje touwtrekken ging er ook wel in!

Ontzettend bedankt aan alle vrijwilligers, bestuursleden en andere mensen die bij de BSV’s en/of de Speelfestivals hebben geholpen!

Meer weten over de Speelfestivals? Klik hier!