Recap: Speelfestival Carnaval!

Wat een leuke week hebben we gehad in de voorjaarsvakantie. Het thema van het Speelfestival was Carnaval, en de wijken de Hoogte, de Indische buurt, Paddepoel, Vinkhuizen en Selwerd hebben Carnaval met ons meegevierd – op kinderniveau. Met een klapper van 60 kinderen op het Speelfestival bij D.I.B (de Indische buurt).

De Hoogte
Stoelendans, eierkoeken versieren en buitenspelen toen de zon zich even liet zien. Met een aantal verkleedde kinderen zat de sfeer er al aardig snel in. De kinderen konden geschminkt worden en er was een circus workshop door Jos Tipker.

D.I.B
Bij D.I.B kwamen 60 kinderen plezier maken met toch wel een heel bijzondere workhop… ballonkunst maken! Je kon het zo gek niet bedenken, ballondieren, ballonhoeden.. en zo maar verder. Een bijzonder gezicht met veel verstopte talenten die zich toch wel lieten zien.

Paddepoel
Een geslaagde dag met buitenspelen en kinderen verspreid door de hele BSV. Als kers op de taart kwam OOGtv nog langs om de gezellige dag vast te leggen. Bekijk het fragment hier: https://www.oogtv.nl/2024/02/kinderen-vieren-carnaval-in-paddepoel/

De Apenkooi (Vinkhuizen)
Het Speelfestival bij de Apenkooi had veel knutselactiviteiten waar kinderen helemaal in opgingen. Een workshop hoofdtooien maken van Ramiro Koeiman werd met veel interesse ontvangen. Wederom hebben de kinderen iets moois gemaakt en waren wij onder de indruk van het talent.

Selwerd
Het was een gezellige middag in Selwerd. De kinderen hebben ballondieren gemaakt en zijn geschminkt en wie wilde, kon worden verkleed. Er is een praalwagen gebouwd en de zaal is versierd voor de kinderdisco die ’s avonds heeft plaatsgevonden. Helaas waren er veel kinderen met rode bandjes die dag, wat betekent dat kinderen niet op de foto mogen. Er is wel een hele leuke groepsfoto van de co√∂rdinator, Speelambassadeurs en vrijwilligers.

We willen alle vrijwilligers en Speelambassadeurs ontzettend bedanken voor hun tijd en inzet tijdens de voorjaarsvakantie. We hebben weer veel vrolijke kindergezichtjes gezien!