Speelfestival de Artiest: veel talent gezien

In de herfstvakantie hebben we het laatste Speelfestival van het jaar 2023 gehad, editie de Artiest. Het beloofde een week vol activiteiten en talentontdekkingen te worden en niets bleek minder waar.

Zes Speelfestivals
Speelfestival de Artiest vond plaats bij zes verschillende Buurt- en Speeltuinverenigingen in de wijken Selwerd, Paddepoel, Corpus den Hoorn, Vinkhuizen, Helpman-Oost en de Indische Buurt.

Kinderen tussen 4-12 jaar konden langskomen voor gratis workshops, activiteiten, knutselen en eetmomenten.

BSV Selwerd
Op dinsdag barstte het Speelfestival los en hebben we meteen aanspraak gedaan op de creativiteit van de kinderen. De kinderen konden zichzelf als (levensgroot!) artiest knutselen, maskers en sokpoppen maken. De zelfgemaakte sokpoppen konden later op de dag worden ingezet bij de poppenkastvoorstelling. Voor de kids van 10+ was er een DJ workshop!

BSV Paddepoel
In Paddepoel werd op woensdag de ‘Paddepoel Got Talent’ show gehouden. Iedereen kon zijn talent laten zien, of dat nou rappen, zingen, dansen, of een kunstwerk laten zien was. Iedereen die wilde kreeg een plekje op de ‘Wall of Paddepoel’. Er was ook een voetbalworkshop.

BSV De Indische Buurt
Bij D.I.B was het woensdag ook groot feest met voor ieder wat wils. Er was een silent disco waar je kon dansen, verkleedkleren die je kon aantrekken en de mogelijkheid tot een geschminkt gezicht! Iedereen die wilde werd gemakeupt tot échte artiest. Met houten ijsstokjes kon je je eigen mini theater knutselen!

BSV Helpman-Oost
Op donderdag was het creatief leren geblazen in Helpman-Oost. Een professioneel DJ kwam in een DJ workshop uitleggen hoe de appratuur precies werkt en hoe je een goede DJ wordt. Er waren volop verkleedkleren en een leuke theater- en modeshow. Er zijn tijdens het knutselen hele mooie kunstwerken gemaakt.

BSV De Apenkooi (Vinkhuizen)
Een bomvolle agenda op donderdag bij Speelfestival de Apenkooi! Ook hier hebben de kids kunnen dansen en luisteren via de koptelefoon van de silent disco. Met dozen en knutselspullen zijn er mini theaters gebouwd, en wie wilde kon een beroemd kunstwerk ‘de schreeuw van Munch’ naschilderen. In de speeltuin is een artiestenspeurtocht uitgezet en ook op deze locatie schoten de kinderen in verkleedkleren. In de middag ging er een goochelshow van (piraat) Robert Blake van start.

De Semmelstee (Corpus den Hoorn)
De Semmelstee wilde niet achterblijven en organiseerde óók een Got Talent show. De kinderen konden eigen talenten ontdekken en oefenen voor ze het aan de jury lieten zien, óf een kunstwerkje maken en die presenteren. Er is veel jong talent voorbij gekomen!

Kortom: een geslaagd Speelfestival met veelbelovend, jong, aanstormend talent voor Groningen. Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de Speelfestivals in 2024.