Stem nu op de nieuwe kinderburgemeester!

Vanaf vrijdag 30 juni t/m donderdag 13 juli kun je stemmen op Evelien, Ise, Jasmijn, Jorn of Maartje. Zij zijn allemaal in de race om per september 2023 de nieuwe (loco-)kinderburgemeester van Groningen te worden. Stemmen kan tot en met donderdag 13 juli 20.00 uur via de website: Kies de kinderburgemeester (groningengehoord.nl)

Kinderburgemeester
De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven in de Groningse politiek. De gemeente wil kinderen stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in Groningen. De kinderburgemeester mag zelf een activiteit organiseren om zo zijn/haar verkiezingsbelofte waar te maken. Ook krijgt de kinderburgemeester representatieve taken, zoals het ontvangen van Sinterklaas en het be√ędigen van de politiekids. De loco-kinderburgemeester vervangt de kinderburgemeester wanneer deze niet kan.

Jaar lang
De kinderburgemeester mag een jaar lang alle kinderen in Groningen vertegenwoordigen. Hij/zij gaat mee met burgemeester en wethouders tijdens bijvoorbeeld openingen en evenementen. Maar de kinderburgemeester organiseert ook eigen activiteiten voor een onderwerp wat zij/hij belangrijk vindt.
 
Op vrijdag 14 juli kan iedereen tussen 15.00 en 16.30 uur nog stemmen in het Forum. Daar voeren de vijf kandidaten campagne om de laatste stemmen binnen te halen. Om 17.00 uur maakt burgemeester Schuiling de nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester bekend.