Terugblik: Zomeractiviteiten met de Speelambassadeurs

In de afgelopen zomermaanden zijn er veel activiteiten uitgevoerd voor kinderen bij verschillende BSV’s. Zo ook in de Hoogte, Oosterpark, Vinkhuizen en Selwerd. Samen met de vrijwilligers in de buurt, Speelambassadeurs en Jantje Beton zijn er vier succesvolle zomerweken neergezet voor de kinderen in de betreffende wijken. Zo’n 25 speelambassadeurs zijn actief geweest met het bedenken van spellen en activiteiten voor kinderen. Elke doordeweekse dag konden de kinderen langskomen bij de BSV voor een ochtendprogramma en/of een middagprogramma. De enthousiaste Speelambassadeurs hebben zich eerder als vrijwilliger opgegeven bij Jantje Beton of zijn via het Alfa college binnengekomen voor hun stage.

Slijm maken in Oosterpark
Skelterrace in de Hoogte

De samenwerking met de Speelambassadeurs was een pilotproject in samenwerking met Jantje Beton en de deelnemende BSV’s. Het pilotproject heeft veel media-aandacht gekregen. OOGTV is langs geweest bij de Hoogte met een tv-ploeg en heeft hier een stuk overgemaakt (zie Youtube-fragment hieronder). RTVNoord een radio-opname uitgezonden, een nieuwsbericht gepubliceerd en Groninger Internet Courant heeft ook een artikel geplaatst van de activiteiten. Daarnaast is Koffietijd nog langs geweest om opnames te maken. Begin september worden deze opnames uitgezonden op RTL4.

Na de twee weken volop bezig te zijn geweest bij de BSV, waren de reacties van de betrokkenen erg positief. Zowel vanuit de Speelambassadeurs en Speeltuincentrale als de vrijwilligers en beheerders van de betreffende BSV. De activiteiten die zijn georganiseerd waren erg divers en verschillend per speeltuin. Van levend stratego, stormbanen tot aan water estafettes en natuurlijk het populaire slijm maken. De kinderen waren erg enthousiast en blij dat er een zomerprogramma in de speeltuin werd georganiseerd. Door de succesvolle editie van dit jaar, wordt met grote kans dit programma volgend jaar weer uitgevoerd. Heb je interesse om als BSV hier meer informatie over te krijgen, zodat de BSV in de zomer ook kan draaien op de Speelambassadeurs en een (klein) aantal vrijwilligers? Stuur dan een mail naar info@speeltuinengroningen.nl.

De Speelambassadeurs en kinderen bij BSV de Hoogte

[gepubliceerd op 29 augustus 2019]