Terugblik zomeractiviteiten

Met een spectaculaire opening door kinderburgemeester Floor werden de zomeractiviteiten op 13 juli om 13:30 officieel geopend. Met als thema ‘ter land ter zee en in de lucht’ heeft Floor een parcours afgelegd en de zomeractiviteiten bij de wijken de Hoogte, Vinkhuizen en Oosterparkwijk met een sprong geopend. Na twee weken werd op vrijdag 24 juli door wethouder Carine Bloemhoff het fakkeltje aan de andere wijken overgedragen. In deze wijken werden de speeltuinen omgetoverd tot de vakantieparadijzen: ‘Selwerd aan Zee’, ‘Corpus den Hoorn aan Zee’, ‘Hoogkerk aan Zee’ en ‘de Wijert aan Zee’.  

In totaal acht wijken stonden de speeltuinen deze zomer tijdelijk ‘aan Zee’. Met veel zand, water, workshops en een hoop andere activiteiten was dit voor vele kinderen hét ultieme vakantieparadijs. Elke dag konden de kinderen bij de speeltuin terecht voor bijvoorbeeld een workshop kickboksen, djembé, zandkastelen bouwen of een theaterworkshop. De belangstelling was groot en de speeltuinen werden dus ook elke dag druk bezocht. De eerste weken waren heel succesvol en daarom besloten wij dat we nog lang niet wilden stoppen. Daarom bleven we, samen met jullie, tot aan de laatste vakantieweek activiteiten organiseren want de kinderen waren nog lang niet uitgespeeld!   

Extra activiteiten 

Daarom werd ook de speeltuin van Paddepoel omgetoverd tot een echt vakantieparadijs en konden de kinderen ook hier terecht voor heel veel speelplezier. Samen met een aantal buurtbewoners werd er van tevoren gebrainstormd en is er vervolgens een programma opgesteld. Uiteindelijk stond er een mooi programma klaar met onder andere ene workshop kickboksen, kinderdisco en er werd zelfs een barbecue georganiseerd. Heel veel speelplezier in de speeltuin dus! 

Maar ook kinderen uit de Kring konden genieten van activiteiten die door vrijwilligers werden georganiseerd zodat ook de kinderen uit deze buurt een onvergetelijke zomer kregen. Daarnaast werd er voor de voorleesgezinnen van Humanitas een dagje Drouwenerzand georganiseerd. Bij Humanitas zitten vrijwilligers aangesloten die wekelijks komen voorlezen bij kinderen met een taalachterstand. Voor deze gezinnen is een dagje weg, mede vanuit financiële redenen, geen vanzelfsprekendheid. De aanmeldingen stroomden hiervoor binnen waardoor er zelfs 2 volle bussen naar Drouwenerzand vertrokken, ze werden uitgezwaaid door burgemeester Koen Schuiling. Het was een hele fijne en gezellige dag waar we heel veel dankbare reacties van de ouders en kinderen voor terugkregen.   

Speelambassadeurs  

Deze speelse zomeractiviteiten hebben we grotendeels te danken aan de grote groep Speelambassadeurs. Dit zijn jongeren tussen de 14 en 24 jaar die zich hebben opgegeven om de kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen. Ze begeleiden en bedenken de activiteiten en zorgen ervoor dat de kinderen zich goed vermaken. Wij zijn erg blij dat de jongeren hun zomervakantie op deze manier wilden invullen, allemaal om ervoor te zorgen dat de kinderen in de stad een onvergetelijke zomer hadden!   

© Foto gemaakt door: Mariska de Groot