Uitbreidingsplannen speeltuin in Kostverloren klaar

De plannen voor de uitbreiding van de speeltuin in de buurt Kostverloren zijn klaar! Op de plek waar voorheen nood-gebouwen stonden (vanwege corona), gaat de uitbreiding plaatsvinden. Het wordt een plek waar kinderen op een natuurlijk wijze kunnen spelen en bewegen, maar waar ook volwassenen terecht kunnen om te bewegen en te sporten.

Dat betekent dat sommige onderdelen van de uitbreiding bestaat uit speel- en spelelementen, zodat kinderen worden geprikkeld om eigen spelvormen te bedenken. Hun creativiteit wordt aangewakkerd door het speelparcours wat tussen de bomen in het nieuwe deel is vormgegeven. Onderdelen als keien, evenwichtsstammen en stelten motiveren niet alleen om nieuwe spellen te bedenken, maar ook om te bewegen. Het parcours bevat ook elementen die volwassenen aanmoedigen om de plek als sport- en beweegplek te gaan gebruiken.

Samen met St. Van Ostade is de Speeltuincentrale nu op zoek naar subsidienten en sponsoren om het plan daadwerkelijk te realiseren. We hopen dat we begin volgend jaar de financiering rond te hebben, zodat in het voorjaar begonnen kan worden met de eerste werkzaamheden.

 

Verhuur

Van Ostade Stichting
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718  SC  Groningen
leendertvanderlaan@hotmail.com
06-54660249 (bereikbaar tijdens kantooruren)
Verhuur alleen mogelijk in het weekend