Uitgelicht: Top 3 van het herfst Speelfestival!

Er waren 9 Speelfestivals de afgelopen herfstvakantie. We kijken terug op veel leuke, leerzame, sportieve en creatieve activiteiten. Bij de aangesloten Buurt- en Speeltuinverenigingen waren genoeg dingen te doen; workshops streetdance, herfst knutsels maken, lekkere recepten maken (én opeten!), kinderdisco, buitenspelen en veel meer! Om nog even in de droom van de vakantie te blijven hebben we hieronder een top 3 aan bijzondere activiteiten bij de Speelfestivals. 


1. Sparklab (kinderfilosofie) 
Geheimen, zorgen, verhalen, iedereen heeft ze. Ook kinderen. Stichting Sparklab zorgt er voor dat kinderen op speelse wijze kennis maken met kunst en filosofie. In een omgeving waar geen goed of fout en lelijk of mooi bestaat, kunnen de kinderen op veilige manier delen wat ze bezighoudt. Stichting Sparklab is op meerdere Speelfestivals geweest en heeft een positieve indruk op de kinderen achtergelaten. Het waren leerzame dagen.

 

 
2. Circus entertainment door Jos Tipker
Iemand die kan jongleren, goochelen en clownen: dat trekt de aandacht. Met flitsende trucs, vingervlugge magie en jongleren met alle denkbare objecten weet Jos Tipker gelijk de aandacht van de kinderen te trekken. Op meerdere dagen heeft hij een magisch tintje toegevoegd aan de Speelfestivals. De kinderen hebben goocheltrucjes en circustechnieken geleerd. Er waren best wat kids die talent hadden!

 

 

 

(Foto’s zijn van de zomer)


3. Zelf koekjes bakken (onder begeleiding van Speelfestivalcoördinator Rowan)
Het lijkt best een beetje op koken. Zelf de juiste maten afwegen, ingrediënten toevoegen en het belangrijkste: versieren! Bij Buurt- en Speeltuinvereniging De Indische Buurt was het een vrolijke dag, met de warmte die van de oven af kwam en de lekkernijen die versierd werden met verschillende kleuren aan decoratie.


 

 

 

Wat vond jij het leukste om te doen bij de herfst Speelfestivals? Vertel het ons via Facebook!

Alle foto’s zijn gemaakt door Agnes Koning van Aggiefotografie