Vacature alert: Word jij de eerste Kinderopbouwwerker van Groningen? (32 uur)

24 uur De Hoogte en 8 uur de Indische buurt

Bij veilig opgroeien hoort prettig wonen (goed noaberschap), meedoen en veilig kunnen buiten spelen. Dit alles draagt bij aan de (positieve) gezondheid, geluk en welbevinden van zowel onze jonge als volwassen inwoners. We willen dat de speeltuinen in de Hoogte en de Indische buurt bruisende plekken zijn waar kinderen en volwassenen samenleven en waar iedereen welkom is en mee kan doen.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de burgerkracht in de wijken en kinderen veilig te laten opgroeien willen we een Kinderopbouwwerker (m/v/x) inzetten: een zichtbare verbinder die kansen, behoeftes en talenten ziet bij zowel ouders als kinderen in de wijk en daarbij aansluit, en ook deze activiteiten samen met professionals en vrijwilligers uitvoert.

Wat ga je doen?

Standplaats De Hoogte (24 uur)
In het midden van De Hoogte, aan de Borgwal, ligt een grote speeltuin met een buurthuis en de onlangs gerenoveerde Krajicek Playground; een mooie ontmoetingsplek in de wijk. Het buurthuis – BSV De Hoogte – organiseert veel activiteiten en bereikt een vaste groep kinderen en ouders, maar nog niet alle kinderen en ouders weten de weg naar de BSV te vinden. Professionals en vrijwilligers die werken in de BSV  willen zich gezamenlijk inzetten om alle kinderen (en hun ouders) uit De Hoogte te bereiken.

De Kinderopbouwwerker gaat hiervoor 24 uur per week werken als samenwerkingspartner, initiator en uitvoerder van kinderactiviteiten. Daarnaast is de Kinderopbouwwerker een verbindende schakel tussen ouders, kinderen, het WIJ team, de BSV, de gemeente, Goeie Buurt, Kansrijk Groningen en andere partijen en is het op deze standplaats ook de bedoeling om de samenwerking onderling te bevorderen en te versterken.

De Kinderopbouwwerker is een nieuwe functie in De Hoogte. Daarom is deze functie nadrukkelijk een ontwikkelfunctie, d.w.z. dat de functie in de loop van de tijd verder wordt uitgekristalliseerd met betrekking tot taken en verantwoordelijkheden. Ook is deze functie een aanvulling op de bestaande functies in de wijk waarbij het belangrijk is dat de werkzaamheden goed op elkaar worden afgestemd. De Kinderopbouwwerker is een bekend gezicht in de wijk en onderhoudt contact met ouders, kinderen, bewonersinitiatieven, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Daardoor heeft hij/zij zicht op de vragen, behoeftes, kansen en talenten van ouders en kinderen, dat wat er speelt in de wijk.

De Kinderopbouwwerker werkt proactief en vraaggericht. Hij/zij benadert ouders en kinderen actief  met de vraag naar hun behoeftes en talenten. Hij/zij gaat hierbij uit van de eigen kracht van ouders en kinderen en deze stimuleren en vergroten. Door deze interventie ontstaan meer mogelijkheden om talenten te ontwikkelen en een gevoel van zingeving te ervaren. Hierdoor neemt hun (positieve) gezondheid toe en ontstaat meer vitaliteit en sociale verbinding in de wijk.

Standplaats de Indische Buurt (8 uur)
Sinds 2016 hebben BSV de Indische Buurt (D.I.B.) samen met Het Pand een accommodatie in de Indische Buurt. De activiteiten van BSV D.I.B. vinden plaats in de eigen ruimte in het gebouw. Naast een gebouw is er ook een mooie speeltuin.

De nadruk van de werkzaamheden (8 uur per week) op deze standplaats ligt vooral bij het in stand houden van de huidige samenwerking en continuering van lopende projecten en activiteiten.

Wat neem je mee?
De Kinderopbouwwerker:

 • – Is onafhankelijk;
 • – Is sterk in het vergroten van de eigen kracht van ouders en kinderen;
 • – Staat stevig in de schoenen;
 • – Is flexibel inzetbaar;
 • – Kan omgaan met weerstand;
 • – Heeft hbo-niveau;
 • – Is communicatief sterk;
 • – Heeft ervaring in het jeugdwerk en opbouwwerk (is een pre);

Wat bieden we jou?

 • – Een afwisselende baan in een dynamische en flexibele werkomgeving;
 • – Een arbeidscontract van minimaal 1 jaar met grote kans op verlenging;
 • – Een leerzame werkervaring;
 • – Een flexibele functie met veel ruimte voor eigen initiatief;
 • – Een salaris conform cao Zorg en Welzijn, schaal 8/9 CAO Sociaal Werk, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Procedure
Wil je als eerste Kinderopbouwwerker aan de slag in De Hoogte en de Indische buurt? En herken je je in het profiel. Stuur dan uiterlijk zondag 18 februari a.s. een CV en motivatie naar sisca@speeltuincentrale.nl.

Kijk voor meer informatie over de organisatie op: www.speeltuincentrale.nl en over de samenwerkingspartners in de beide buurten: www.mooiewijken.nl. Voor informatie over deze vacature kun je bellen met Sisca Sytema, coördinator Speeltuincentrale: 06-24231530 of mailen met sisca@speeltuincentrale.nl.

De gesprekken vinden plaats op donderdag 22 februari 2024.