Vijfde Speelfestivalweek in de Wijert!


Wethouder Carine Bloemhoff heeft het vijfde Speelfestival geopend door de kinderen te leren hoe je een lekkere mocktail maakt! Aan de hand van een recept heeft ze met munt, ijs en mango een lekker koel drankje gemaakt. 
Foto’s door Agnes Koning (@Aggiefotografie)


Bij MFC de Wijert is het een tropisch feestje deze week. Met verschillende workshops waar de kinderen gratis aan mee kunnen doen, lekkere gezonde snacks voor tussendoor en genoeg wateractiviteiten voor afkoeling. Er is een stormbaan, springkussen, ruimte om te knutselen en over de speeltuin zijn heel veel spelletjes verdeeld. 

Vijf jaar geleden werden er in de schoolvakanties geen activiteiten voor kinderen aangeboden. Als pilot lanceerde de Speeltuincentrale in de zomervakantie van 2018 een Speelfestival voor kinderen die niet of nauwelijks op vakantie gaan. Het Speelfestival is inmiddels een begrip in Groningen en vindt plaats in 11 kwetsbare wijken in Groningen. De kinderen kunnen gratis meedoen met verschillende zomerse activiteiten. We beloven volop speelplezier, met educatieve, creatieve, sportieve en gezonde activiteiten. Er wordt gedanst, geklommen, gezwommen, geknutseld, allemaal op z’n tropisch.