Vrijwilligers met bestuurlijk talent door link050

De Semmelstee is het buurtcentrum van Buurt- en speeltuinvereniging Corpus den Hoorn. Met dat gebouw heeft de vereniging de beschikking over een prachtig, ruim wijkcentrum waar de hele week diverse activiteiten plaatsvinden. Buurtbewoners kunnen er schilderen, koken, kaarten en handwerken en er worden yoga- en Zumba lessen gegeven. Veel activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Ook het bestuur van de vereniging bestaat uit vrijwilligers.

Motivatie

Vrijwilligerswerk heeft Jan altijd heel veel voldoening gegeven en dat is nog steeds zo, het verrijkte zijn leven. “Het was natuurlijk prachtig dat ik een paar jaar geleden geridderd werd voor al het werk dat ik als vrijwilliger had gedaan, maar de echte voldoening zat in het werk zelf. In datgene wat ik voor de ander heb kunnen betekenen.”

Vrijwilligers nodig

Om het werk in de Semmelstee te kunnen continueren, zijn dringend nieuwe vrijwilligers nodig. Met elke aanmelding is de vereniging blij, maar een secretaris en een penningmeester staan bovenaan het verlanglijstje. Ook een administrateur is zeer welkom. Jan is van plan alle verenigingen die iets huren in de Semmelstee uit te nodigen voor een gebruikersoverleg. Hopelijk kunnen zij ook meedoen in de zoektocht naar vrijwilligers.

Lees het volledige artikel op de website van Link050: Vrijwilligers met bestuurlijk talent – Link050