Wethouder bezoekt Speelfestival in opbouw

Donderdag 1 juli heeft wethouder Carine Bloemhoff een werkbezoek afgelegd bij de Speeltuincentrale. Vol trots hebben we de wethouder geïnformeerd over onze Speelfestivals die deze zomer in maar liefst 11 speeltuinen plaatsvinden. Tijdens de Speelfestivals worden voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Van een training van FC Groningen tot flessenvoetbal, van het timmeren van je eigen slaaphut tot voorlezen, van taartbakken tot badminton. Al deze activiteiten worden begeleid door Speelambassadeurs. Het is gelukt om maar liefst 35 jongeren te vinden die de kinderen gaan begeleiden tijdens al deze activiteiten.

Naast Speelambassadeurs zijn er ook veel vrijwilligers en WIJ-medewerkers betrokken bij de Speelfestivals. Ria Vincken van BSV Paddepoel vertelde de wethouder dat ze blij is dat het Speelfestival weer in Paddepoel neerstrijkt en hoe leuk het is dat ook vrijwilligers helpen bij de activiteiten.

Ook hebben we de wethouder vertelt over onze toekomstplannen. Graag zouden we samen met de BSV’s ook in andere vakanties kinderactiviteiten willen gaan organiseren. Nu maar hopen dat we dat ook kunnen realiseren.

Naast het informeren over de Speelfestivals hebben we de wethouder ook de nieuwe opgeknapte speeltuin van De Hoogte laten zien en heeft de wethouder kennis gemaakt met de vrijwilligers van de Spelcontainer.