Wethouder Bloemhoff opent Speelfestival Kreukelhof


PERSBERICHT

Op 14 juli opent wethouder Carine Bloemhof om 13.30 uur het Speelfestival Kreukelhof. Deze speeltuin wordt elke woensdag in de zomervakantie omgetoverd tot mini-camping, waar voor  kinderen allerlei zomerse activiteiten worden georganiseerd.


Zomeractiviteiten

De zomervakantie is bijna begonnen maar die ziet er nu misschien wel iets anders uit dan we hadden verwacht. Door het coronavirus gaan veel gezinnen nu niet op vakantie en daarnaast zijn er ook veel gezinnen die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Speciaal voor deze kinderen organiseert de Speeltuincentrale in samenwerking met tal van organisaties allerlei leuke zomeractiviteiten in 11 verschillende speeltuinen door de stad Groningen.


Speelambassadeurs

Naast dat er vrijwilligers uit de wijken helpen bij de voorbereiding en uitvoering van het Speelfestival zijn er ook jongeren die helpen bij de begeleiding van de kinderactiviteiten. Deze zgn. Speelambassadeurs zijn jongeren uit Groningen die minimaal 1 week als vrijwilliger bij de Speelfestivals actief zijn.

Dit jaar zijn er 40 Speelambassadeurs betrokken bij de Speelfestivals.


11 Speelfestivals

In de zomervakantie worden de 11 speeltuinen omgetoverd tot een mini-camping waar de kinderen mee kunnen doen met verschillende workshops, sport of lekker kunnen luieren in de speeltuin. De Speelfestivals vinden plaats in de speeltuinen in de Oosterparkwijk, de Hoogte, de Indische Buurt, Selwerd, Paddepoel, Vinkhuizen, De Wijert, Helpman-Oost, Corpus den Hoorn en 2 x in Hoogkerk. De tijden en dagen verschillen per Speelfestival.Ontwikkeling

De Speeltuincentrale begon vier jaar geleden als experiment in 1 speeltuin. Dit jaar gaan we in 11 speeltuinen voor kinderen een onvergetelijke zomer aanbieden. Niet alleen het aantal is in ontwikkeling ook de wijze waarop het programma tot stand komt, is dit jaar anders dan in voorgaande jaren.

Samen met vrijwilligers, kinderen en organisaties in de wijk is het programma van de Speelfestivals tot stand gekomen. Daarom heeft elk Speelfestival ook weer een ander programma.  In sommige wijken kunnen kinderen zelf blijven slapen op de Speelfestivalterrein.


Sponsoren en subsidienten

Dank zij de financiële steun van de gemeente Groningen, gebiedsteams Oude Wijken, West en Zuid, Jantje Beton/Nuso, Vriendenloterij, Grong, Fonds Ter Schouw Van Sanen, Fonds Goed Idee, Sportakkoord Groningen en de Provincie Groningen kunnen we deze Speelfestivals organiseren.

Einde persbericht


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hilde Strijker, projectleider Speelfestivals: 06-21929645