Zandkastelen bouwen, een circus workshop, djembé en blijven slapen op de camping tijdens de derde week van het Speelfestival

De derde week van het Speelfestival zit er alweer op en wat hebben we genoten! Met onder andere zandkastelen bouwen, djembé, kickboksen, een workshop van Circus Santelli en een free run cursus was er genoeg te beleven in de verschillende speeltuinen. Afgelopen week vond het Speelfestival plaats in de wijken Paddepoel, Vinkhuizen, Corpus den Hoorn en Oosterpark.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, tafel en buitenshuis

Op maandag hebben de kinderen in Vinkhuizen kunnen ervaren hoe het is om als echte circus artiesten aan het werk te gaan. Hier werd namelijk een workshop gegeven door Circus Santelli waarbij de kinderen allerlei kunstjes hebben geleerd. Zelfs de ouders deden gezellig mee! 

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en buitenshuis

In Oosterpark konden de kinderen hun creativiteit laten zien tijdens de zandkastelen workshop van Sikke-Bart. De kinderen hebben de hele dag prachtige professionele zandkastelen gemaakt. Het was een geslaagde en zomerse speeldag. 

Kan een afbeelding zijn van kind, staan en buitenshuis

Ook in Corpus den Hoorn was genoeg te beleven. De kinderen hebben spelletjes gedaan, gesprongen op het luchtkussen, kunstwerken gemaakt me stoepkrijt en tot slot lekker geskelterd. Dinsdag stond de dag in het teken van gezond eten en bewegen. De kinderen konden genieten van een workshop gezond eten en koken, hierna hebben ze een free runn worskhop gevolgd. Eerst werden er een aantal basis vaardigheden uitgelegd en geoefend om zo te kunnen afsluiten met een vette muur salto! Na de free runn workshop gingen de kinderen een smaaktest doen. Tot slot werd de dag afgelosten met een spel boter, kaas en eieren. Ook de andere dagen waren gevuld met heel veel speelplezier. Zo kwam Circus Santelli ook bij Corpus den Hoorn langs om de kinderen diverse trucjes te leren. Na deze workshop konden de kinderen jongleerballen maken en vervolgens hiermee oefenen na een aantal tips van artiesten van Santelli. Op donderdag werd er een workshop worstelen gegeven door een echte kampioen in worstelen. Nadat iedereen de workshop gevolgd had en een wedstrijdje tegen elkaar had geworsteld, kregen de kinderen zelfs een diploma. De laatste dag van het Speelfestival werd op vrijdag spetterend afgesloten met een waterstormbaan, watergevecht en een heerlijk ijsje!

Kan een afbeelding zijn van kind, staan, buitenshuis en steenmuur

Wie op maandag bij de BSV Paddepoel langs kwam zal versteld hebben gestaan van de prachtige zandsculpturen die in de speeltuin te zien waren. De kinderen hebben hier namelijk de hele dag prachtige zandkastelen gebouwd nadat zij een workshop kregen in zandkastelen bouwen. Na deze creatieve dag op maandag, stond er dinsdag een swingende dag op het programma. 32 kinderen gaven een concert voor de wijk op djembé, onder begeleiding van Affrikadi.nl. Ook de rest van de dagen was er genoeg te beleven in de speeltuin. Zo was er een skelter race, kickboxen en gezonde snacks maken. Het Speelfestival werd afgesloten door de workshop van Circus Santelli. ‘S avonds konden de kinderen en speelambassadeurs lekker blijven slapen op de camping.